Eilen käytiin kyläilemässä ja päiväohjelma muotoutui sen mukaan. Nuoriso lämmitteli kaapista löytyviä eväitä. Illalla innostuin vielä tekemään pitsaa - sitä oli täällä Blogistaniassa tarjoiltu jo perjantaina joissakin kodeissa.


Tein pitsaa kahdella eri täytteellä - toisessa oli Portin kevyt suikaleita, ananasta ja paprikaa juuston ja soossin lisäksi.  Toisessa versiossa oli tonnikalaa ja katkarapuja.

Pitsapohjan kahteen uunipellilliseen teen näin:

  • 0,5 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,75 dl oliiviöljyä

Tomaattikastikkeen taas näin:

  • n. 1 rkl oliiviöljyä
  • tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia 1 - 2 prk (riippuu purkin koosta)
  • valkosipulin kynsiä 1-2 kpl
  • tavallinen sipuli
  • pitsamaustesekoitusta
  • suolaa
  • sokeria tai siirappia vähän

Öljyn kuumennan kasarissa, johon sitten lisään sipulit (ei ruskisteta, kuullotetaan vain) tomaatin ja sitten muut aineet ja kiehautan hetken.