Eilen käytiin kyläilemässä ja päiväohjelma muotoutui sen mukaan. Nuoriso lämmitteli kaapista löytyviä eväitä. Illalla innostuin vielä tekemään pitsaa - sitä oli täällä Blogistaniassa tarjoiltu jo perjantaina joissakin kodeissa.
Tein pitsaa kahdella eri täytteellä - toisessa oli Portin kevyt suikaleita, ananasta ja paprikaa juuston ja soossin lisäksi. Toisessa versiossa oli tonnikalaa ja katkarapuja.
Pitsapohjan kahteen uunipellilliseen teen näin:
- 0,5 l vettä
- 1 tl suolaa
- n. 10 dl vehnäjauhoja
- 1 pss kuivahiivaa
- 0,75 dl oliiviöljyä
Tomaattikastikkeen taas näin:
- n. 1 rkl oliiviöljyä
- tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia 1 - 2 prk (riippuu purkin koosta)
- valkosipulin kynsiä 1-2 kpl
- tavallinen sipuli
- pitsamaustesekoitusta
- suolaa
- sokeria tai siirappia vähän
Öljyn kuumennan kasarissa, johon sitten lisään sipulit (ei ruskisteta, kuullotetaan vain) tomaatin ja sitten muut aineet ja kiehautan hetken.
Kommentit