Yllätävän hyvää purtavaa syntyi esipaistetusta, suojakaasuun pakatusta patongista..... oikeesti ne on minun mielestä aika kamalia tuotteita. No kuitenkin olen ostanut niitä aina joskus. Ja nyt oli kaapissa sellainen pakkaus, joten tein siitä iltapalaa. Patonki halki, väliin bratwurstista valmistettua tulista makkarapataa - ohje ohessa. Lisäksi laitoin tomaattiviipaleita ja juustoraastetta - patongin uuniin 225 astetta, kunnes juusto sulaa ja on saannut väriä.

Papu-makkarapata
500 g makkaraa (esimerkiksi bratwurstia tai lenkkimakkaraa)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
rypsiöljyä
chilijauhetta
1 prk murskattuaja tomaatteja
1 prk kidneypapuja chilikastikkeessa
1 prk kikherneitä
(suolaa, pippuria)

Kuori ja paloittele sipulit. Kuori porkkanta ja kuutioi ne pieniksi. Kuumenna paksupohjaisen kattilan pohjalla ruokaöljyä, kuullota siinä sipulit ja porkkanat. Mausta chilillä. Sekoita. valuta kikherneet. Lisää tomaatimurska ja pavut kattilaan. Jos seos tuntuu liian sakealta, lisää vähän vettä.Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.

Ruskista bratwurstit, jos käytät niitä. Leikkaa makkarat siivuiksi. Lisää pataan ja anna kuumentua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa makkarapadan kanssa leipää ja ranskankermaa - tai niinkuin minä tein, laita patonkien täytteeksi.

Tähän voisi hyvin käyttää makkarana myös soijanakkoja, jolloin saa hyvän kasvisruuan.