Arkipäivän päiväkahvillakin tekisi jotain mieli, mutta se ei saisi olla kovin "raskasta" eikä rasvaistakaan. Tämmöinen vanhanajan peruskääretorttu ehkä olisi sieltä vähemmän "vaarallisesta" suunnasta.


Tässä on ihan yksinkertainen torttu kotitekoista omenahilloa välissä - oikein hyvältä maistuu kahvin seurana. Joskus tällaisen kanssa otan lisäksi esim. ananaspaloja tai hedelmäsalaattia (sokeritonta). Se tapahtuu silloin, kun olen fokusoitunut seuraamaan sitä, mikä minulle olisi hyväksi...... =)

Kääretorttupohjan muut ainekset ovat tässä:

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • Torttupohja paistetaan 225 asteessa 5 -7 minuuttia. Vähän jäähtynyt pohja kumotaan voi- tai leivinpaperin päälle johon on ripoteltu hienoa sokeria. Täyte levitetään pohjalle ja pohja rullataan tortuksi. Kääritään tiukaksi paketiksi ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Torttu on hyvä antaa jonkun aikaa olla jääkaapissa ennen tarjoamista - näin pohja vetää kosteutta sopivasti täytteestä.