Niin on pyhäpäivä kääntymässä iltaa kohti ... Kirpputorilla tuli taas käytyä - muutama ostoskin tehtyä. Oli tosi paljon ihmisiä  liikkeellä. Taisi tämä sateinen keli aikaan saada väen liikkumisen. Syksy on jännää aikaa, vähän niinkuin semmoista lähdön tunnelmaa. Siitähän ne muuttolinnutkin tietenkin meitä jotenkin muistuttaa - ja tulevat sitten taas keväällä takaisin, kun kylvetään uutta satoa kasvamaan.

Tänään meillä syötiin kalaa ....

........ tässä tarjolla Kanttarellijuustokastikkeella kuorrutettua seitiä ja yrttiporkkanoita.....



Seiti oli Lidlin kala-altaasta pyydystettyä yksittäispakastettua seitiä - aika iso annos siitä tuli, kun laitoin koko paketin (n.15 filettä). Tarkoitus on tuosta taas ottaa eväsruokaa mukaan, joten eiköhän tule syötyä.

(pienui lisäys: jos joku ihmettelee "runsasta" porkkanoiden määrää verrattuna tuohon kalaan niin selvennyksenä - olen ainut perheessämme, joka syö porkkanoita....)

  • seitifileet laitetaan uunivuokaan ja ripotellaan vähän sormisuolaa (käytin Jozon gourmet-suolaa) ja puristetaan sitruunan mehua pari ruokalusikallista fileiden päälle
  • valmistetaan kanttarellikastike
    • puhdistetut sienet keitetään kokoon pannulla omassa liemessään, kun neste on lähes kiehunut kasaan lisätään voita tai juoksevaa margariinia sekä kuutioitua sipulia ja valkosipulia, sipulia saa olla melko runsaasti
    • kun sipuli on kuullottunut lisätään joukkoon vehnäjauhoja, jotka pyöritellään joukkoon - sitten lisätään maito ja sekoitetaan seos tasaiseksi ja sopivan vahvuiseksi
    • lisätään Koskenlaskijajuustoa pieninä paloina ja sulatetaan sekaisin kastikkeeseen
    • maustetaan kastike, itse käytin mustapippuria, vähän suolaa ja aromimaustetta
  • kaadetaan kastike kalafileiden päälle ja ripotellaan hiukan juustoraastetta päälle
  • paistetaan uunissa 200 asteessa
  • Yrttiporkkanat, jotka ovat kuvassa kalan päällä oikeassa alakulmassa tein näin:
    • keittetään porkkanalantit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi
    • lisätään pieni nokare voita tai margariinia ja tuoreita hienonnettuja yrttejä oman maun mukaan - minä käytin tällä kertaa persiljaa ja koriantteria


Jälkiruuaksi tarjosin vadelmajäädykettä........



Jäädyke on valmistettu Blå bandin vadelmamoussepussista ja siihen on lisätty vadelmia, Tarjoilussa lisänä kaupasta ostettuja marenkeja.