Uuden Yhteishyvä-lehden (9/97) Ruoka maailman takasivulla kerrotaan Rooibos-teestä:

"Rooibos on punaista teetä, jota tehdään Etelä-Afrikassa kasvavasta pensaskasvista.Pensaan ohuista tikkumaisista oksista kasvavat lehdet poimitaan, leikataan ja hierretään rullaamalla, jollon ne kostuvat ja niiden entsyymit käynistävät fermentoitumisen......" Jutussa mainitaan myös, että rooiboksessa ei ole kofeiinia - sitä voi käyttää kylmänä tai kuumana, myös maito sopii hyvin sen joukkoon. Varsin monipuolinen tee.... Lehden jutussa on käytetty tätä teetä lihakastikkeen maustamiseen.

877757.jpg

Kommenteissa keskusteltiin inkiväärioluesta, jota minunkin oli ensi tarkoitus tehdä iltajuomaksi - päädyin kuitenkin nyt Rooibokseen - varmasti silläkin on oma merkityksensä päättää tämä päivä juuri tällä juomalla. Tässä päivässä on ollut jotain erityistä läsnä....... Kuten kuvastakin näkee - vaikka kuvaajana taitoni eivät ole vielä kovin kehittyneet, jostain syystä sain jopa tuon juomasta nouseva höyryn näkymään...