Riisipuuro on vaan niin hyvää!



Puuron valmistan pakkauksessa olevan ohjeen mukaan tai hiukan mukaellen

  • riisiryynejä 2 -3 dl
  • vettä saman verran
  • maitoa (kulutusmaidosta tulee maukas ja tietysti vähän rasvaisempi) 1 - 1,3 l
  • suolaa

Keitän puuron kerroskattilassa, koska muuten se palaa minulta aina pohjaan. Kattilan puuro-osaan laitan riisit  ja veden, jotka sekoitan. Kun vesi on alakattilassa kiehunnut jonkin aikaa alkavat riisit turvota ja imevät veden itseensä. Lisään maidon hyvin sekoittaen riisien joukkoon. Keitän puuroa n. 1 tunnin välillä sekoittaen sitä. Kun puuro näyttää ja tuntuu kypsältä lisään joukkoon suolaa. Keittämisen ajan on seurattava, että alakattilan vesi ei pääse kuivumaan (...niinkuin minulla teki tänään....hi.... ).