Iltapalaksi tänään tarjosin itselleni ja kumppanilleni lohipiiraita ja briejuustosalaattia. Lohipiiraiden ohjeen löysin Taikinaterapiaa blogista:

Annoksesta tuli 12 pientä piirasta. Minä käytin muffinssipeltiä paistamiseen.

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • pari rkl kermaa

Täyte

  • n. 200 g perattua lämminsavulohta (minulla oli kypsennettyä lohta, joka ei ollut savustettua - jäi uupumaan sen verran mausta, kannattaa huomioida muussa maustamisessa)
  • 2 kananmunaa
  • vajaa dl maitoa
  • n. 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • n. 2 dl juustoraastetta

Nypi pehmeä rasva ja vehnäjauhot murumaisiksi. Lisää neste ja sekoita nopeasti vain sen verran, että saat tasaisen taikinan. Jaa taikina vuokiin ja painele jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta vuoat jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet täytteen.

Silppua savukala. Vatkaa kananmunat, maito ja tuorejuusto kulhossa hyvin sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita. Jaa silputtu savukala vuokiin ja lusikoi kananmuna-juustoseosta päälle. Paista piiraat 200 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa piiraat vuoista.