Torstai ja keittopäivä - ainakin meillä. No oikeesti - en minä ajatellut pätkääkään torstaita,kun tuota keittoa eilen illalla väsäilin. Mielessä pyöri pikemminkin se, että mitä teen kohtuullisen helposti. Siis kaupassa jälleen sukelsin pakastealtaiden ja kaappien väliin -hetken siellä sinkoiltuani hyllyltä toiselle sain onkeeni seitikuutioita pari pakettia ja isoja katkarapuja pussin. Rahkaa valmistaessani olin jo tietämättäni päättänyt, että käytän keittoon myös Valion kolmen juuston kermaa - kävi nimittäin niin, että latasin rahkan  kulhoon ja kaadoin kerman (jota siinä vaiheessa luulin vaniljasoossiksi....) toiseen astiaan vatkaamista varten ... kermaa valahti sormelleni, jonka tietenkin nuolaisin puhtaaksi. Oli pieni yllätys - maku nimittäin .... luulin hetken,että makuaistilleni oli tapahtunut jotain erikoista. No ei makuaistille - mutta näöstä en ole enää ihan varma......



No tuon kaiken jälkeen keitosta tuli varsin maukas - tässä aineet, joilla sen sain aikaan:

  • perunoita
  • vettä
  • kasvisliemikuutioita
  • kuivattuja keittojuureksia
  • maustepippuria
  • suolaa
  • tilliä
  • pakasteseitiä
  • isoja pakaste katkarapuja
  • Valion kolmen juuston ruokakermaa

Keitin perunakuutioita ja muita aineksia, kunnes perunat olivat lähes kypsiä. Sitten lisäsin joukkoon jäiset kalakuutiot. Annoin hiljalleen kiehua vielä niin kauan, että kala näytti kypsältä. Lopuksi lisäsin katkaravut ja otin kattilan pois liedeltä heti kun keitto alkoi uudelleen kiehua. katakaravut muuttuvat kumimaisiksi, jos niitä keittää liian kauan.