Uunipuuroa

Tämä puuro on valmistettu puuroriisistä. Seuraavan uunipuuroni teen joko ohra-  tai kaurasuurimoista (siis ei hiutaleista). En tiedä pitääkö paikkansa, mutta mieleeni tuli ajatus, että tuo puuroriisi ei ehkä ole parhaimmillaan noin pitkän kypsennysajan puitteissa - on kuitenkin käsitelty puuroutuvaksi jo lyhyemmässä keittoajassa.

UUNIPUURO

1 tl margariiinia
2 l maitoa
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 tl suolaa

Voitele uunivuoka ja kaada maito vuokaan. Lisää suurimot ja suola, sekoita. Kypsennä puuro uunissa 175 asteessa 2 - 2 1/2 tuntia. Tämä annos riittää kahdelle aterialle.

Ohje on Marttojen Hyvää itse tehden -kirjasesta.

Olen itse soveltanut tuota ohjetta jonkun kuulemani tai lukemani ohjeen pohjalta niin, että laitan puuron valmistumaan uuniin edellisenä iltana. Uunin lämpötila säädetään n. 100 asteeseen ja aamulla uunissa odottaa tuoksuva valmis puuro. Tuossa on jonkinverran huomioitava, että nestettä haihtuu enemmän eli joko vähennettävä hiukan suurimoiden määrää (olisiko 0,25 -0,5 dl, oikea suhde löytyy kokemuksen kautta) tai lisättävä nestettä.