Monessa blogissa on tällä viikolla ollut siskonmakkarakeittoa tarjolla - niinpä sitä on meilläkin syöty. Keitto on nykyisin yksi helpoimmin itsetehtyjä ruokia, varsinkin silloin kun käyttää pakastealtaan antimia hyväkseen. Minun ohjeeni on tällainen:

  • Kiehauta vettä haluamasi määrä - miten paljon tarvitset keittoosi lientä
  • lisää liemikuutio/-kuutioita
  • pakaste keittoperunoita
  • pakaste keittojuureksia
  • maustepippuria
  • keittomaustetta, jos se kuuluu keittoosi yleensä
  • keitä juurekset ja perunat lähes kypsiksi
  • lisää siskonmakkarat palasina - itse käytän keittiösakseja makkaroiden pienimisessä apuvälineenä
  • kiehauta keittoa niin, että makkarat kypsyvät
  • lisää suolaa, jos tarpeen
  • päälle silputtua persiljaa

Samalla tavalla käytän näitä peruna- ja juurepakasteita muidenkin keittojen valmistukseen - mm. kalakeitto valmistuu nopeasti näiden ja kätevien kuutioitujen kalojen avulla.