Monessa blogissa on tällä viikolla ollut siskonmakkarakeittoa tarjolla - niinpä sitä on meilläkin syöty. Keitto on nykyisin yksi helpoimmin itsetehtyjä ruokia, varsinkin silloin kun käyttää pakastealtaan antimia hyväkseen. Minun ohjeeni on tällainen:
- Kiehauta vettä haluamasi määrä - miten paljon tarvitset keittoosi lientä
- lisää liemikuutio/-kuutioita
- pakaste keittoperunoita
- pakaste keittojuureksia
- maustepippuria
- keittomaustetta, jos se kuuluu keittoosi yleensä
- keitä juurekset ja perunat lähes kypsiksi
- lisää siskonmakkarat palasina - itse käytän keittiösakseja makkaroiden pienimisessä apuvälineenä
- kiehauta keittoa niin, että makkarat kypsyvät
- lisää suolaa, jos tarpeen
- päälle silputtua persiljaa
Samalla tavalla käytän näitä peruna- ja juurepakasteita muidenkin keittojen valmistukseen - mm. kalakeitto valmistuu nopeasti näiden ja kätevien kuutioitujen kalojen avulla.
Kommentit