"Bulgur tai bulgurvehnä on vehnästä valmistettuja suurimoita. Bulguria valmistetaan
muun muassa Turkissa eteläisessä Anatoliassa, Syyriassa, Pohjois-Irakissa ..." sanoo Wikipedia. Minulla oli kaapissa pitkään Bulguria paketti avaamattomana ja nyt oli hyvä tilaisuus ottaa se käyttöön.
Tänään söimme Tikka masala broileria ja bulguria:
Bulgurin valmistin pakkauksen ohjeen mukaan.
ruskistin kaksi rasiaa hunajamarinoituja broilerin filee suikaleita.
Ruskistuneitten broilerin suikaleitten joukkoon lisäsin Santa Marian Tikka masala -mausteseosta ja creme fraichea - tämä ohje löytyy mausteseospussin takaa. Omana lisänäni laitoin vielä yhden kuutioidun paprikan joukkoon.
Lisäksi tarjosin ruuan kanssa kahta eri salaattia
- kukkakaali-ananassalaatti
- kukkakaalia suikaloituna, ananaspaloja omassa mehussaan
- ananaspalojen joukkoon lisäsin oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa sekä currya
- kukkakaalia suikaloituna, ananaspaloja omassa mehussaan
- vihreää salaattia, jossa tomaattia ja punasipulia, kastikkeena oliiviöljyä ja tavallista balsamicoa sekä ripaus valkopippuria
Jälkiruokana hunajalla makeutettua Rooibos-teetä....
Olisiko tämän ruuan aikaansaamiseen vaikuttanut se, että olen muutaman päivän aikana pistäytynyt useamman kerran tuolla Pinja-Glorian blogissa katselemassa.
Kommentit