Jotta totuus ei unohtuisi, niin otin kuvan eileisen päivän lounaastani. Lauantai-päiv't ovat usein toimntaa täynnä ja pitää miettiä mitä ja missä välissä malttaisi syödä. No munakasta en usin viikonloppuisin syö, mutta viikolla se on kyllä käytössä. Munakkaan meillä pystyvät valmistamaan muutkin kuin minä eli on varsinainen selviytymisruoka - ja minun mielestäni hyvä ja hyvin nälkää pitävä.

Tässä nakkimunakasversiona:

  • 2 munaa
  • 2 rkl vettä tai maitoa
  • 2 nakkia (käytin omassani kalkkunanakkeja)
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • juoksevaa margariinia paistamiseen

Riko munat ja riko munien rakenne haarukalla tai vatkaimella, lisää munien joukkoon vesi tai maito ja sekoita - mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Leikkaa nakit pieniksi siivuiksi ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla - kaada munaseos nakkien päälle ja anna hyytyä (tassä vaiheessa vähän "tökin" munaseosta niin, että hyytyy myös päältä. Kun munakas on hyytynyt ja pohja saannut sopivasti väriä käännä munakkaan toinen puolikas toisen päällä ja siirrä lautaselle.