Hunajamarinoiduista broilerinsuikaleista valmistettua soya-lime kastiketta, joka on mukaeltu kermapurkin ohjeesta.


Sämpylöitä tein pitkästä aikaa - kimokkeen näihin taas sain blogista, jonka käyn tarkistamassa ja linkitän, kunhan löydän "retkeni" jäljet. Olivat kuitenkin Sipuli-juusto-sämpylöiden nimellä ja siitä ohjeesta minulla tuli niistä tällaisia kesäkurpitsa-juustosämpylöitä.

Sämpylätaikinat yleensä teen aika tavalla soveltaen. Nesteenä käytän mitä erilaisempia "liemiä": tavallisimmat ovat vesi ja maito tietenkin, mutta jos esim. keitosta jää lientä tähteeksi kannattaa sitä kokeilla sämpylätaikinan pohjana. Useinhan keitot ovat erittäin maukkaita ja näin hyvät maut tulevat hyödynnettyä viimeiseen pisaraan asti. Puuron tähteet tietenkin kannattaa käyttää taikinan pohjana - yhtälailla voi tehdä näin myös leiviksi leivottavan taikinan. Jos käyttää jogurttia ruuan laitossa niin, että valuttaa heran erilleen voi näin saadun heran hyvin käyttää leipätaikinoissa. Ja perunamuusin jämiä - jos niitä nyt yleensä jää - tietenkin leivotaan johonkin taikinaan.



...siitä sitten lähtee eväät huomiseksi päiväksi mukaan työpaikalle....