Tässä teille kaikille blogissani vieraileville aamiaista - olkaa hyvä!



Milloin Sinä valmistit itsellesi aamiaisen, jonka tarjoilit kauniisti ja arvostaen itsellesi?  Jospa tekisit sen huomenaamuna.... Minulle kävi niin, että tänään tein sen! Ensin en meinannut huomata asiaa, johtuen pienistä ns. toimimattomista jutuista. Olin valmistanut eilen illaksi jo lämpimiä voileipiä. Vaan kävi niin, että syötyäni maissichipsejä ja juotuani tölkin juomaa kyytipojaksi, ei enää ollut tarvetta syödä. Näin leivät jäivätkin aamuksi. Herättyäni ajattelin, että haluan laittaa leivistä kuvan tänne blogiini ja kirjoittaa ohjeen. Asettelin salaatit, leikkasi kurkut ja vielä noin viuhkaksi laitoin ne (ei ole minun vahva puoleni tuo esille pano), väreiksi tomaattia, mandariinilohkoja ja vielä pieniä viinirypäleitä...pirskotin vähän oliiviöljyä kiiltoa antamaaan. Huomaatko tein kaiken siksi, että se näyttäisi hyvältä ... ! Otin mansikka-raparperijogurttia ja laitoin päälle auringonkukansiemeniä ja vielä kahvi kuppiin - kahvista jätin käyttämäni maidon pois, koska ajattelin sen olevan kuvauksellisemman näköistä. Ja Voilaa.... valmista.... ! Ei muuta kun kuvan ottoon .... voi eiiii.... kamerasta on akku tyhjä.... plääh ... kaikki työ meni hukkaaan....     Tässä täytyy olla joku JUTTU - mitä minun olisi viisasta huomata?  Hei - tämähän on ollut unelmani aina - saada syödä kauniisti valmistettu ja esille laitettu aamiainen kaikessa rauhassa - minun unelmanihan on toteutunut. Ajatella, noin pienestä se on kiinni nähdä elämän pieniä suuria asioita - ja kaikki tämä tapahtui siksi, että olin avannut blogin itselleni..... Muutenhan en olisi aloittanut tekemään tuota aamiastarjotintani noin. Niin sitten nautin kaikesta valmistamastani - kuinka hyvin ne maut sopivatkaan yhteen ja miten hyvän lisän tuo oliiviöljykin antoi.

Koska kuitenkin halusin tarjota tämän myös ystävilleni, valmistin lähes samanlaisen tarjottimen esikoiselleni, joka tuli kotiin piipahtamaan. Pieniä eroja tarjoilussa - hänellä maitokahvi ja lisänä mandariinilohkoja. Mandariini oli tuoto Namibiasta, jossa hän oli kuoromatkalla World Youth Choirin mukana.

Leipien ohje on mukaeltu leivistä, joita söin -70 ja -80 luvun taitteessa, ollessani  silloisessa Ivalon matkailuhotellissa työssä pienen hetken.

Leipiin käytin:

  • vaaleata toastia
  • marinoimattomia broilerinfileesuikaleita 450 g
  • viipaloituja herkkusieniä purkillisen
  • juustoraastetta, johon lisäsin kaksi kananmunaa
  • mausteina käytin cayeinnepippuria, chiliä (jauhe), suolaa
  • broiler-sienitäytteen päälle laitoin kirsikkatomaattia ja paprikarenkaita

Gratinoin leivät uunissa 225 asteessa kunnes juustokuorrute sai vähän väriä.